Уулвърхемптън спечели дербито между първия и втория в Чемпиъншип след

...
Уулвърхемптън спечели дербито между първия и втория в Чемпиъншип след
Коментари Харесай

Вълците докосват Премиършип след триумф в дерби с луд край

Уулвърхемптън завоюва дербито сред първия и втория в Чемпиъншип след трагичен триумф с 1:0 над Кардиф.

Двубоят на "Кардиф Сити Стейдиъм " предложи необикновен свършек, откакто в добавеното време на мача домакините пропуснаха две дузпи.
Кардиф бе в серия от 11 следващи мачове без загуба, в това число и 9 победи, само че "вълците " сложиха завършек на серията.

По този метод Уулвърхемптън усили на 12 своята преднина на върха в Чемпиъншип и на процедура си осигуриха мястото в Премиършип през идната акция.

Момчетата на Нуно Еспирито Санто бяха по-добрият тим в дуела и ситуациите пред вратата на Нийл Етъридж бяха по-чести, въпреки и през първата част като цяло възможностите да бяха необичайност.

За сметка на това второто полувреме стартира с греда на "вълците " в 49-ата минута. Лео Бонатини бе класно изведен напред, преодоля стража на противника, след което от дребен ъгъл реши изненадващо да стреля непосредствено и нацели страничния дирек.

В огромния воин за гостите се трансформира най-скъпият футболист в историята на Чемпиъншип Рубен Невес. В 68-ата минута португалецът извърши съвършен удар от фаул и изпрати топката в горния непосредствен ъгъл за 1:0.

Двубоят отиваше към триумф на "вълците ", само че драмата предстоеше в петминутното продължение. В третата минута от него капитанът Конър Коуди извърши неуместно избутване с две ръце по отношение на Антъни Пилкингтън и Майк Дийн уточни бялата точка. Гари Мадийн застана зад топката, само че слабото му осъществяване бе избавено от Джон Руди.

Кардиф обаче продължи с офанзивите и две минути по-късно, или другояче казано, в последните секунди на дуела, Иван Кавалейро фаулира Арон Гунарсон на линията на наказателното поле. Този път зад топката застана Джуниър Хойлет, само че той стреля в напречната греда, с което постави завършек на мача.

В класирането Уулвс е убеден водач с 92 точки. Кардиф е с 80 и води с 5 точки пред Фулъм, който е с мач по-малко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР