Уулвърхамптън постигна блестящ обрат при гостуването си на Саутхамптън печелейки

...
Уулвърхамптън постигна блестящ обрат при гостуването си на Саутхамптън печелейки
Коментари Харесай

Вълците със знаменит обрат над светците


Уулвърхамптън реализира ослепителен поврат при гостуването си на Саутхамптън печелейки с 3:2. Домакините водеха с два гола на почивката, само че „ вълците “ съумяха да извърнат нещата в своя изгода за близо 25 минути през втората част.

Първото по-сериозно състояние бе за Уулвс. В 12-ата минута Адама Траоре стреля около левия непряк дирек на Макарти.

„ Светците “ дадоха отговор незабавно на предизвикването. В 15-ата минута Джеймс Уорд-Праус центрира от фаул в наказателното поле, отбраната на гостите не съумя да се оправи и Ян Бендарек засече в горния ляв ъгъл – 1:0.

В 24-ата минута Патрисио улови удар с глава на Седрик. Малко по-късно Раул Хименес направи непростителен пропуск, откакто от близко не съумя да засече в мрежата на домакините.

В 34-ата минута Саутхамптън удвои преднината си. Седрик центрира отдясно в нказателното поле и Шейн Лонг с глава осъществя – 2:0.

В началото на второто полувреме още веднъж ирландецът можеше да вкара, само че този път ударът му с глава мина около левия непряк дирек на Патрисио.

От това се възползва Уулвърхамптън и в 53-ата минута резултатът бе изменен. Адама Траоре центрира в наказателното поле, Педро Нето овладя и от близко осъществя. Това бе началото на обрата!

В 62-ата минута Нето изведе зад тила на отбраната Джони Кастро и испанецът бе фаулиран от Джак Стивънс. Това означаваше дузпа за „ вълците “. Зад топката застана Раул Хименес и с удар в долния ляв ъгъл възвърне равенството.

Домакините пробваха да реагират, само че удар на Редмън разтресе напречната греда.

В 76-ата минута обрата беше реалност. Адама Траоре проби в наказателното поле, пребори се със бранител на „ светците “ и подаде към непокрития Раул Хименес, който невъзмутимо осъществя за 3:2.

До края на дуела „ вълците “ не разрешиха да се стига до по-сериозни рискове пред Руи Патрисио и завоюваха справедливо.

С тази победа Уулвърхамптън се изравни по точки с Манчестър Юнайтед 34, само че остават на 6-ата позиция в класирането. От своя страна Саутхамптън е 12 с 28 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР