Уулвърхамптън и завършиха 1:1 в последен мач от 9-ия кръг

...
Уулвърхамптън и завършиха 1:1 в последен мач от 9-ия кръг
Коментари Харесай

Вълците спряха победната серия на Саутхамптън

Уулвърхамптън и приключиха 1:1 в финален мач от 9-ия кръг на Премиър лийг. откри за гостите в 58-ата минута с първия си турнирен гол за клуба от съвсем 15 години, само че резервата донесе точката на " вълците " в 75-ата минута.

Преди паузата за националните тимове Саутхамптън навлезе в доста добра форма и завоюва 4 от последните си 5 мача. С възможен триумф през днешния ден " светците " можеха да се приближат единствено на точка от водачите и. Сега те са 5-и в подреждането, а Уулвърхамптън е на 9-а позиция.

Мениджърът на гостите не можеше да разчита на звездата, което даде опция на ветерана Тио Уолкот да стартира като титуляр до.

За Уулвърхамптън най-сериозният проблем беше отсъствието на централния бранител. пусна в предни позиции, подкрепян по крилата от и.

Домакините пропуснаха ранен късмет да поведат в 6-ата минута, когато парира мощен удар на, а по-късно сподели отличен инстикт и при добавката на. Първата добра офанзива на Саутхамптън пък приключи с добра интервенция на след изстрел от дребен ъгъл на Уолкот.

В 23-ата минута " светците " желаеха дузпа за игра с ръка на Семедо в наказателното поле, само че реферът Андре Маринър не видя нищо неправилно. В 29-ата Адама Траоре показва скоростта си, след което насочи нелош удар, само че Маккарти внимаваше. Гостите дадоха отговор с рисков шут на, пратил топката на сантиметри от гредата.

В началото на втората част още веднъж по-интересно беше пред вратата на Уулвс. можеше да открие резултата след пас на Поденсе, само че Алекс Макарти още един път се намеси качествено. Секунди по-късно Раул Хименес засече с глава центриране от фланга, само че ударът му беше неакуратен.

В 58-ата минута откри с дълъг пас Че Адамс, чието в началото центриране бе блокирано от. Топката обаче се върна при тарана на Саутхамптън, а той откри непокрития Уолкот и някогашният британски национал не сбърка.

В средата на втората част Тио Уолкот можеше да реши изхода на дуела, само че от чиста позиция прати топката в навън. Еспирито Санто реагира с включването на Педро Нето и в офанзивите на Уулвърхамптън се появи повече заостреност. Четвърт час преди края домакините изравниха. Точен беше точно Нето, който се оказа на точното място след изстрел в гредата на Хименес.

Финалните минути минаха с напън на Уулвс. Педро Нето влезе на скорост в наказателното поле след неточност на, само че Алекс Маккарти мазета. Равенството беше най-справедливият резултат сред два равностойни тима, които не рискуваха до дъно, с цел да стигнат до успеха. В идващия кръг Саутхамптън ще посрещне, а Уулвърхамптън излиза на " " против.

Премиър лийг 9 кръг, понеделник 23 ноември  Уулвърхамптън 1:1краен резулат  Саутхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР