Утвърдените от ЕС поправки в газовата директива може да оставят

...
Утвърдените от ЕС поправки в газовата директива може да оставят
Коментари Харесай

Новите правила са проблем за „Северен поток 2“, въпреки компромиса

Утвърдените от Европейски Съюз ремонти в газовата инструкция може да оставят " Северен поток 2 " полупразен за дълги години, заяви организация " Униан ".

Това се дължи на текст, постановяващ, че единодушие по въпросите за сходство с европейските правила би трябвало да даде освен Европейската комисия, само че и страните-членки. Това ще направи процедурата продължителна, комплицирана и мъчно предсказуема, макар компромисното решение отговорността за сходство с Третия енергиен пакет да се носи от страната, на чиято територия тръбопроводът влиза в Европейски Съюз.

Заради новите правила " Газпром " към този момент се готви за неподходящо развиване.

Според признатите промени, " Северен поток 2 " би трябвало да разполага с оператор, самостоятелен от " Газпром ", а половината от потенциала му би трябвало да бъде предоставена на трети лица, каквито към този момент липсват.

Шефът на " Газпром " анонсира строителството на " Турски поток - 2 ", само че даже това да стане, общият потенциал на двете тръби през Турция е 32 милиарда кубични метра, което е половината от този на " Северен поток 2 ", показва организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР