Утвърдена е Регионалната програма за заетост на област Търговище за

...
Утвърдена е Регионалната програма за заетост на област Търговище за
Коментари Харесай

В област Търговище ще бъдат наети 91 души по Регионалната програма за заетост

Утвърдена е Регионалната стратегия за претовареност на област Търговище за 2020 година На територията на региона ще бъде обезпечена претовареност на 91 души, разпределени в регионалната администрацията и в петте общински администрации, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация след съвещание на Областната комисия по претовареност.

По общини разпределението е: община Търговище - 31 души, община Попово - 16, община Омуртаг - 22, община Антоново - 13 и община Опака 9 души. В Областна администрация са 11.

При подбора на фрагментите с приоритет ще се употребяват безработни младежи до 29 година, с подгрупа до 25 година, които нито се образоват, нито са заети; безработни над 50-години; безработни с ниска или с нетърсена на пазара на труда квалификация; безработни с трайни увреждания; лица отвън работна мощ, искащи да работят, в това число и обезкуражени лица. подред спецификата на работното място, новоназначените ще бъдат ангажирани с действия по комунално-битово обслужване, поддържане и запазване на общинска и държавна благосъстоятелност, куриерска и деловодно-административна активност и така нататък

В 15 области на страната безработицата е над 10%

Общият запас, нужен за задачите на Регионалната стратегия за претовареност, е 261 815 лева, като 259 580 лева са обезпечени от бюджета на МТСП. Останалите са от Областна администрация - Търговище и общинските администрации в района. Програмата ще се осъществя в продължение на 4 месеца, като плануваното начало на осъществяването й е на 3 август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР