Утрешният протест на специалистите по здравни грижи май остава, въпреки

...
Утрешният протест на специалистите по здравни грижи май остава, въпреки
Коментари Харесай

Борисов дава пари, но медицинските сестри ще протестират

Утрешният митинг на експертите по здравни грижи май остава , макар че през днешния ден министър председателят Бойко Борисов даде обещание средства за медицинските сестри.

Премиерът събра здравния министър Красимир Ананиев, представител на синдикатите и на експертите по здравни грижи на среща в Министерски съвет.

Дълбоко правя оценка и почитам труда на експертите по здравни грижи, сподели министър Кирил Ананиев. Техният труд се цени в цяла Европа , акцентира той. Затова и те били търсени фрагменти.
 Протестират в болница в Пловдив поради всеобщо овакантяване на медицински сестри
Протестират в болница в Пловдив поради всеобщо овакантяване на медицински сестри

Напускат поради ниското възнаграждение

Ананиев призна, че има проблем с човешките запаси в цялата система на опазването на здравето . С МОН ведомството му работи по посока експертите по здравни грижи да се усилват годишно. Проблемите на медицинските сестри са насъбрани в годините, съгласно него. Те желаят замяна в системата на ръководство на опазването на здравето. Готови сме на разговор, акцентира Кирил Ананиев и изиска спокоен и професионален разговор.

Няма потребност от митинги, счита министъръ т. В момента се договаряли заплатите в лечебните заведения, стана ясно от коментара му. Тепърва следва процесът на увеличение на заплатите, счита Ананиев.
 Над 3 хиляди медицински сестри излизат на митинг
Над 3 хиляди медицински сестри излизат на митинг

Негодуват против дефицита на фрагменти, неналичието на млади експерти и ниските заплати

Освен съществени заплати медиците получават и в допълнение материално стимулиране (ДМС). На места бонусите надвишават главното заплащане, както изясни здравният министър. Според него е необходим добър разговор сред шефовете на лечебни заведения и медицинския личен състав, сподели той и повтори, че има потребност от диалози .

Предстои ни доста взаимна и градивна работа , съобщи Ананиев и добави, че ще предложения шефовете на лечебните заведения, с цел да обсъдят заплатите.

Борисов показал схващане към настояванията на медицинските сестри .
 Недостигът на медицински сестри може да бъде позволен
Недостигът на медицински сестри може да бъде позволен

Все повече студенти остават в страната след дипломирането си

Повече от 33 000 медицински сестри недостигат в страната , стана ясно още от думите на министъра.

Медицинските сестрите работят на по няколко места. От ведомството ще вършат осведомителна акция измежду учениците за специалността, с цел да се запълнят неналичията на фрагменти.

Съсловната организация на медицинските сестри не е провела утрешния митинг . Той се провел в обществената мрежа и от организацията на експертите по здравни грижи поддържат настояванията на сътрудниците си. И синдикатите поддържат настояванията на протестиращите, само че не са взели участие в организацията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР