Утрешният ден ще бъде Ден на национален траур за жертвите,

...
Утрешният ден ще бъде Ден на национален траур за жертвите,
Коментари Харесай

8 септември – Ден на национален траур за загиналите в потопа

Утрешният ден ще бъде Ден на народен печал за жертвите, починали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 година, реши държавното управление.

В бедствието изгубиха живота си двама мъже и две дами. Сред тях ръководителят на районния съд в Царево Мария Москова и нейната щерка доктор Даниела Йорданова, ветеринарен доктор.

Преди началото на държавното съвещание министър председателят и министрите уважиха тяхната памет с едноминутно безмълвие.

Два дни след потопа животът в засегнатите селища последователно се възвръща.

“ Ще се сътвори краткотрайна експертна комисия, която да извърши инспекция на инфраструктурата в засегнатите от наводненията райони по Южното Черноморие “. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков преди началото на държавното съвещание, което стартира с минута безмълвие в памет на жертвите на наводненията в Царево.

Той акцентира, че би трябвало да бъде изработен изчерпателен разбор за аргументите, довели до нещастието, както и да се предпримат такива дейности, които в бъдеще ще ни разрешат да бъдем по-подготвени като страна.

Председател на експертната комисия ще бъде заместник-министърът на околната среща и водите Петър Димитров. В комисията ще вземат участие съвсем всички държавни институции и други ведомства, посочи още министър председателят Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР