Утрешните протести на земеделците са прецедент в най- новата история.

...
Утрешните протести на земеделците са прецедент в най- новата история.
Коментари Харесай

Георги Радев, земеделец: Утре не 26 земеделски органиции протестират, протестира българският народ

Утрешните митинги на земеделците са казус в най- новата история. 26 браншови организации на зърнопроизводители, овощари, лозари, зеленчукопроизводители, картофопроизводители, пчелари и фермери ще вземат участие в протестните дейности с единни претенции. Това заяви пред  " Фокус “ председателят на Земеделски съюз " Хаджи Димитър “ Георги Радев.

 

" Сегашната власт направи това -  обедини хора, сред които има разногласия и препирни, разлики. Преди 15  години стачкуваха единствено зърнопроизводители, през днешния ден сме всички дружно, не протестираме единствено земеделци, стачкува народът. И в случай че на някого това не му харесва, ще би трябвало да си върви. “, безапелационен бе Радев.  

 

Въпреки това утрешните митинги ще са мирни, няма да има вълнения. " Искаме българите да ни схванат, не желаеме да сътворяваме неудобства на хората. Ние протестираме и поради тях. Протестираме в това число и за качеството на нашата храна, за това, че земеделието дава издръжка на 1.5 милиона българи, плащаме налози, устояваме огромна част от България, в това число и държавното управление. И в случай че тези хора не работят за българите, е време за промени “, съобщи  Георги Радев.

" Всичко, което е случва е насмешка освен с нас, само че и с целия български народ. 240 индивида в Народното събрание не са народът, доста хора ни поддържат. Възрастни хора ми споделят, ние сме с вас, тъй като вие ни храните. Това е гласът на народа, и ще би трябвало да се съобразят с него “, разяснява ръководителят на земеделския съюз.

Утре обединените земеделци ще блокират детелината Сливен – Ямбол и пътен възел Петолъчката на пътя София – Бургас. " Ще излезем на пътя с нормалната " терористична техника “: трактори и комбайни “. Около 40 машини ще затворят " Детелината ", а останалите се събират на " Петолъчката ". Там ще има представители на Сливен, Ямбол, Карнобат, Айтос  и Провадия “, добави Георги Радев.

 

Освен техниката, земеделците ще носят и своята продукция. Тя няма да бъде разпилявана, с нея ще се черпят преминаващите елементарни жители. Зърнопроизводителят изясни, че митингите са безсрочни, до момента в който петте общи претенции не бъдат изпълнени.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР