Утре започва финалната серия в НБЛ. Рилски спортист посреща Балкан

...
Утре започва финалната серия в НБЛ. Рилски спортист посреща Балкан
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: Рилски спортист и Балкан са двата най-добри отбора в България

Утре стартира финалната серия в НБЛ. Рилски състезател посреща Балкан в мач №1. Двубоят в Самоков стартира в 19,00 часа. В навечерието на борбата за купата треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров даде изявление за БГНЕС. Относно свадите в полуфиналната серия сред Балкан и Левски той разгласи, че има какво да каже, само че ще го направи след края на сезона. Вижте както показа Удо във връзка идната борба за трофея:

- Г-н Хаджисотиров, имахме ли мечтан противник всред Левски и Балкан?

- Не, постоянно казано нямах. Тази година ние не загубихме нито един път от Левски, само че пък те се ускориха много. След трансферния прозорец селекцията им стана може би най-хубавата в България. От друга страна - най-трудните ни мачове през сезона бяха против Балкан. Те играят повече време дружно, по-сплотен тим са спрямо Левски. В последна сметка, с цел да станеш първенец, би трябвало да можеш да победиш всеки.

- В случая не сте страна, само че какъв е вашият коментар за свадите към полуфиналната серия сред Балкан и Левски?

- Често казано желае ми се да се фокусираме върху баскетбола, тъй като съвсем всяка година има сходни кавги, които не въздействат добре на репутацията и на лигата и на баскетбола. А, съответно по случая ще приказвам, откакто свърши финалната серия.

- До колкото разбрах Ей Джей Хес е със здравословни проблеми преди финала. Има ли други играчи, които могат да пропуснат серията?

- Да, това за Хейс е по този начин. Вече сме в десетия месец от началото на сезона. Винаги по това време има някакви болежки и неразположения, само че мисля, че всички играчи са пределно стимулирани и мобилизирани и ще преодолеят сходни дребни здравословни проблеми.

- Вашата полуфинална серия със Спартак Пл завърши по-рано, до момента в който тази на Балкан и Левски се проточи и поради абсурда с нередовната картотека на Йордан Минчев. Това плюс или по скоро минус е за Рилски състезател преди финала?

- Този скандал, с изключение на всички друго, удължи и нашата отмора, която ние изкарахме в тренировки. Трудно ми е да кажа по какъв начин ни се е отразило, ще се види в идните мачове. И най-много в първия.

- Треньорът на Балкан сподели, че вие сте любимец. Съгласен ли сте?

- Представихме се много мощно по време на постоянния сезон. Спечелихме две купи и сме първи. Това са неща, които ние сами сме си извоювали. Всеки има право да приказва, каквото си изиска. А, ние бяхме определяни като любимци и преди шампионата за Купата на България. Смятам, че се оправяме добре напрегнат. Когато имаме цел, минаваме през безусловно всичко. Реално на финала ще се срещнат двата най-силни тима в България. Това го демонстрира представянето ни досега - класирането, мачовете посред ни, мачовете против другите тимове и така нататък

- Нямате загуба в 17 следващи мача, а прочут ли вие е фактът, че Балкан ви е спирал двете най-дълги победни серии?

- Да, знам го това, само че изобщо не съм го мислил и не му обръщам внимание. Миналата година, откакто ни стопираха серията ги бихме с 40 точки разлика за Купата. Не мисля, че това има някакво значение. Да, мощен тим са, добре играят, добре водени са. Ние обаче се готвим като за всеки различен противник.

- И, най-после, какво е мнението ви за кандидатурата на Тити Папазов за президент на федерацията?

- Това също е обвързвано с въпросния скандал. Предпочитам да го разясня след края на финалната серия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР