Утре времето ще се стабилизира и ни чака много слънце

...
Утре времето ще се стабилизира и ни чака много слънце
Коментари Харесай

Жега от утре до понеделник, от вторник - лабилизация на времето

Утре времето ще се стабилизира и ни чака доста слънце
Днес времето над западната половина на страната ще бъде неустойчиво. Около и след обяд там на доста места ще превали и прегърми, тук-там с градушки и шквалов вятър по време на явленията. Дневните температури ще доближат 28 до към 33 градуса, по-ниски по брега на морето поради бриза.

През нощта валежи с гръмотевици ще има към момента тук-там в Западна България. Температурите при започване на деня ще са от 14 до 19-20 градуса в множеството места.

Утре следва стабилизиране на атмосферата, което ще продължи няколко дни.

Преди обяд явленията ще продължат над крайните западни елементи, само че последователно ще отслабват и в следобедните часове и по здрач ще стихват и там. На изток и в централните елементи ще бъде слънчево, с купести облаци, само че дребна възможност за валежи. Дневните температури ще бъдат от 26 градуса по високите котловини на запад до 33-34 в източните региони. В региона на София възможност за краткотрайни валежи има преди обяд, а в следобедните часове ще се откри слънчево време или с незначителна купеста облачност.

На континента температурите са към естествените за интервала, а най-горещо остава в Атина, с 35 градуса след обяд. Малко по-ниски температури ще има в крайните западни елементи - Лондон и Лисабон.

През нощта против събота ще бъде ясно, със слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще са от 14 до 19 градуса.

През съботния ден ще се развива купеста облачност, само че вероятността за валежи е дребна - на изолирани места в планините на запад. Горещо, с дневни температури от към 31 до 36-37 градуса.

През нощта против неделя повече облаци ще има над Северна България и тук-там там минималните температури ще се задържат над 20 градуса - за страната в интервала от към 17 до 22-23 градуса.

През деня още веднъж ще бъде доста горещо, с температури от 32 до към 36 градуса, по-хладно по морския бряг. Слънчево, с развиване на купести облаци към планините, само че и там вероятността за къси валежи е дребна.

Доста горещо остава времето и в понеделник. Сутринта температурите в страната ще са от 16 до към 20 градуса, а след обяд ще доближат 33 до към 37 градуса, още веднъж малко по-ниски по брега на морето. Ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност, а в източните региони ще духа слаб до сдържан вятър от изток.

Във вторник от северозапад атмосферата още веднъж ще става неустойчива и около  и след обяд на доста места в западната половина, а по-късно през нощта - и тук-там на изток, ще има превалявания с гръмотевици, градушки и увеличаване напразно.

Температурите след обяд ще бъдат от към 25-28 в местата в валежи на запад до 37-38 градуса в източната половина на страната.

По предварителни прогнози на моделите, неустойчивото време ще се задържи и в средата на седмицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР