Утре времето няма да е по-приятно, пак ни чакат дъждове

...
Утре времето няма да е по-приятно, пак ни чакат дъждове
Коментари Харесай

Утре времето няма да е по-приятно, пак ни чакат дъждове и гръмотевици

Утре времето няма да е по-приятно, отново ни чакат дъждове и гръмотевици. Вятърът съвсем ще стихне.

Очакват се и градушки. Почти без дъжд ще бъде в западните и централните региони на Дунавската низина. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, в София - към 22°, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология.

През нощта против сряда явленията ще затихнат, а облачността ще се раздра, над доста региони и ще намалее.

Над Черноморието облачността ще бъде най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще бъде най-вече забележителна. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, на повече места към и след обяд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 8°.

През последния ден на май и в първия на юни ще доминира слънчево време. След обяд и до среднощ, основно над планинските региони в Западна България, през първия ден и над Североизточна, ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност. Остава и с нараснала възможност за местни интензивни феномени и градушки. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 23° и 28°, в четвъртък - с градус-два по-високи. В сряда ще духа до сдържан, през идващите дни - слаб, източен вятър, който в нощните часове ще стихва, написа през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР