Утре вотът на недоверие се надявам да не мине. Ако

...
Утре вотът на недоверие се надявам да не мине. Ако
Коментари Харесай

Петков след дебатите: Ако вотът мине, това е просто една стъпка, после първият мандат идва при нас.

Утре вотът на съмнение се надявам да не мине. Ако мине, това е просто една стъпка, по-късно първият мандат идва при нас. Имаме още 7 дни да беседваме с другите депутати, изключително от " ИТН " се надявам, че има още хора, които се двоумят. Чухме доста причини, те нямаха доста тежест, нито огромен смисъл. Аргументите взеха решение да ги споделят единствено, с цел да кажат нещо ", съобщи министър председателят Кирил Петков след края на дебата по вота на съмнение, представен от Българска национална телевизия.

По думите му План Б е " Продължаваме промяната " да получи първия мандат и да продължи със мощната самодейност, че този парламент може да се ръководи и да има болшинство от самостоятелни депутати.
Не можем да създадем договорка с хора, които са били част от съдружния модел, ние ще излъжем себе си и нашите гласоподаватели, това не може да се случи. Другото, което не може да се случи е да създадем договорка с Движение за права и свободи. Те се надяват, само че няма по какъв начин да се случи. Условията, които ни даде " Възраждане " да излезем от НАТО и Европейски Съюз са неуместни. В " ИТН " има свестни хора, които сега се опасяват дали и по какъв начин да вземат вярното решение, тъй като всички схващат, че това, което Слави Трифонов направи беше голям риск за страната, недомислена постъпка и знак на задкулисие ", добави Кирил Петков.

Премиерът акцентира, че си държи на думата във връзка с проблема с Република Северна Македония.

" Ако няма решение за РСМ в Народното събрание в Брюксел ще кажа - няма решение от Народното събрание и не мога да трансформира позицията, до момента в който това решение не бъде обещано от Народно събрание ", сподели още Кирил Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР