Утре вечер милиони фенове на футбола ще гледат към Истанбул.

...
Утре вечер милиони фенове на футбола ще гледат към Истанбул.
Коментари Харесай

Нощта преди финала...

Утре вечер милиони почитатели на футбола ще гледат към Истанбул. Манчестър Сити и Интер имат среща с историята. Финалът на Шампионската лига е допустимо най-бляскавият завършек на сезона на клубно равнище. Стадион " Ататюрк " ще бъде място за великолепие.

Фаворитът

Безспорно Манчестър Сити влиза като голям любимец във финала на най-престижния шампионат за клубни тимове в Европа. " Шумните жители " на Гуардиола желаят да създадат това, което единствено градският им противник Манчестър Юнайтед е успявал да направи - требъл с най-значините титли. Дотук сезонът на " небесносините " се развива по сюжета на Пеп. В Англия беше съвсем невероятно тимът му да бъде спрян. От 12 февруари насам Манчестър Сити има единствено една загуба в мач без значение против Брентфорд в последния кръг. По пътя към Купата на Футболната асоциация тимът позволи единствено един гол в шест срещи, а в Шампионската лига англичаните нямат нито едно проваляне в 12 срещи. Всичко това плюс Ерлинг Холанд вършат от тима любимец.

Шансовете на Интер

Интер сподели съмнения в Серия А. " Нерадзурите " изгубиха 12 пъти в 38 турнирни мача и финишираха на цели 18 точки след първенеца Наполи. Краят на акцията за отбора на Симоне Индзаги е на висока скорост. Отборът позволи едно проваляне от 23 април насам, завоюва Купата на Италия, а Лаутаро Мартинес е решаващата фигура в синьо-черно. Този мощен заключителен спринт на Интер сигурно стряска съня на Хосеп Гуардиола.

Пътят до Истанбул

Ако погледнем пътя на двата тима към финала, можем да кажем с увереност, че този на Манчестър Сити беше надалеч по-труден. В елиминациите британският отбор в профил Република България Лайпциг, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид. " Гражданите " бяха извънредно безапелационни в семействата си. Вкараха 7 гола във вратата на бронзовите медалисти в Бундеслигата. Последваха три в тази на първенеца на Германия и 4 в мрежата на 14-кратния притежател на трофея в Шампионската лига. Всичко това против нула позволени на " Етихад ".

Интер покоси Порто в осминафиналите. Едничък гол на Ромелу Лукаку дефинира крайния победител след 180 минути здрава борба. Тимът от Милано отстрани и другия гранд от Португалия Бенфика в идващия стадий. Тук видяхме много повече голове за общото 5:3 от двата мача. В колосален градски конфликт за място на финала " нерадзурите " отстраниха Милан без огромно напрежение след 2:0 и 1:0.



Гуардиола vs. Индзаги

Ден преди финала треньорите на Манчестър Сити и Интер се срещнаха с медиите. Хосеп Гуардиола беше безапелационен, че желае най-хубавото от своите играчи.

" Всички осъзнаваме какъв брой значим е този мач. Фокусирани сме напълно върху това, което би трябвало да създадем. Гледах доста мачове на Интер, с цел да се опитам да ги опозная по най-хубавия метод. Утре е значимо да покажем най-хубавото на което сме способни. Това ще направи разликата ", съобщи испанецът.

Наставникът на Интер Симоне Индзаги знае какъв брой съществено е предизвикването за неговия тим.

" Знаем какъв мач ни чака. Манчестър Сити е топ тим. Те са най-хубавият тим в света сега. Ние сме горди да сме на тази сцена и ще дадем всичко от себе си. Ще играем с пределна централизация и ще би трябвало да ограничим грешките до най-малко ", сподели в навечерието на конфликта Индзаги.

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague)

Опитът

Отборът на Интер има доста по-голям опит във финални мачове на Шампионската лига. " Синьо-черните " за шести път в своята история ще се борят за купата с огромните уши. Отборът я подвигна през 1964, 1965 и 2010, само че в нито един от тези случаи против тях не бе британски представител. За Манчестър Сити това ще е едвам второто присъединяване последния за сезона мач. Преди две години " небесносините " бяха огорчени от Челси след минимална загуба в Порто. Поглед към цялостната статистика ще ни покаже, че Интер е играл 40 пъти против британски съперници, а салдото в тези мачове е негативен за италианците. Те са печелили 40% от срещите. 16 победи против 18 загуби и 6 равенства. Манчестър Сити е играл 16 пъти против италиански тимове и е с позитивен баланс - 6 победи, 6 равенства, 4 загуби. Любопитното е, че мачът на " Ататюрк " ще бъде първи сред двата тима в европейските клубни шампионати.

Отброяваме последните часове преди финала. В този мач никой не може да се скрие на терена. Всяка неточност ще бъде осъдена. За всяко гениално отиграване ще се приказва с години. Всеки гол ще влезе в историята. А спечелилият ще бъде единствено един.

Автор: Радостин Любомиров



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР