Утре валежната обстановка продължава; в повечето райони ще вали сняг,

...
Утре валежната обстановка продължава; в повечето райони ще вали сняг,
Коментари Харесай

Снегът завладява България


Утре валежната конюнктура продължава; в множеството региони ще вали сняг, на доста места по поречието на Дунав – дъжд и сняг, в Източна България - дъжд. По високите полета на Западна България, Предбалкана и планинските региони снежната завивка ще се усили още.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е сдържан. С него ще нахлуе още леден въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Температури ще са съвсем без дневен ход. Минималните ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 1° и 6°. В Югоизточна България температурите ще са относително високи, дневните ще доближават тук-там до към 8°; допустима е слаба гръмотевична активност. През нощта против вторник преваляванията последователно ще отслабват и стопират. 

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан югоизточен вятър, по високите елементи от югозапад. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още леден въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра – към минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 7°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР