Утре в Университетска болница Лозенец“ ще се проведе поредното издание

...
Утре в Университетска болница Лозенец“ ще се проведе поредното издание
Коментари Харесай

В болница Лозенец ще се проведат клинични дни, посветени на образната диагностика

Утре в Университетска болница „ Лозенец “ ще се организира следващото издание на самодейността „ Клинични дни „ Лозенец “. Този път то е отдадено на образната диагностика.

Водещи експерти от Отделението по образна диагностика в лечебното заведение ще показват тематики, представляващи огромен интерес за аудиторията от лекари, специализанти и студенти от Медицинския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Модератор на събитието е проф. доктор Георги Хаджидеков. Той ще показа встъпителната презентация на тематика „ Специалността „ Образна диагностика “. Лекцията на началника на отделението доктор Румен Кальонски е отдадена на магнитно-резонансната абдоминална образна диагностика за нерентгенолози и органоспецифичните контрастни средства за черен дроб.

Инициативата „ Клинични дни „ Лозенец “ към този момент е одобрена традиция и се радва на огромен интерес. Тя започва през януари тази година, като първото събитие бе отдадено на рака на панкреаса. По същото време бе открит и Панкреасния център в болничното заведение.

През май се организира и вторият конгрес на тематика „ Метаболизъм и метаболитни болести “. Оттогава стартира да действа и Метаболитен център „ Лозенец “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР