Утре в страната ще има опасни жеги.За 15 области в

...
Утре в страната ще има опасни жеги.За 15 области в
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за опасни жеги в 16 области

Утре в страната ще има рискови жеги.

За 15 области в Централна и Северна България е разгласен жълт код поради рисково високи температури. В тези области към и след обяд ще бъде горещо с оптимални температури сред 35° и 38°.

Сред тях са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

Утре ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, основно в североизточните региони, ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 33° и 38°, в София към 33°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, само че след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там основно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 26°, на 2000 метра - към 19°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР