Утре в София ще бъде премиерата на дебютния албум на

...
Утре в София ще бъде премиерата на дебютния албум на
Коментари Харесай

Дебютният албум на Лили Илиева и Минимум квартет ще бъде представен утре

Утре в София ще бъде премиерата на дебютния албум на Лили Илиева и „ Минимум квартет “ – „ No Stars At All “. Проектът сплотява едни от най-виртуозните и смислени реализатори на българската джаз сцена. Освен Лили Илиева като джаз реализатор, там са и Александър Логозаров – китара, Димитър Льолев – саксофон, Борис Таслев – бас, и Борислав Петров – барабани. Албумът е кондензиран с вътрешна драматургия на езика на джаза оттатък клишетата и упованията и съдържа авторски композиции, сътворени от Лили Илиева и музикантите от квартета. Тяхно дело са и аранжиментите на песните.

В предаването „ Хоризонт до обед “ джазизпълнителката Лили Илиева уточни, че всички пиеси в албума са прочувствено разнообразни.

„ Естествено пристигна развиването – да стартираме да пишем авторска музика за групата. Другото към този момент беше незадоволително. Всички композиции са писани от всеки един от бандата. Повечето от тях са инструментални преди всичко. Аз съм написала текстовете на множеството от тях. Единствено моето парче е пристигнало с текста през цялото време. Подходът е по-различен за всеки един от създателите. За мен като вокалист е предизвикателство да пея подобен вид музика, тъй като тя не е типичната вокална музика и моята задача по скоро е да се трансформира в някакъв тип инструмент, който просто употребява и текст – по този начин го схващам “, сподели тя.

Александър Логозаров уточни, че първичната концепция е била да се събере материал от всички участници в групата. Това е и повода за това, че всяка една тематика от албума има лично въодушевление и посока, сподели той и добави:

„ В последна сметка звукът, който изградихме с времето, унифицира всички тези композиции и се надявам да се получи нещо хомогенно като краен резултат “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР