Утре в северозападните райони и по поречието на Дунав е

...
Утре в северозападните райони и по поречието на Дунав е
Коментари Харесай

Смразяваща прогноза! Сняг и студ през уикенда

Утре в северозападните региони и по поречието на Дунав е в действие жълт код с предизвестие за поледица. През идващото денонощие ще се задържи облачно, с валежи най-вече от дъжд, в северните и планинските региони – от сняг. Ще духа слаб югоизточен, в крайните северни и източни региони - сдържан източен вятър.

Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, по-високи по морския бряг; оптималните ще са от към 0° тук-там в северозападните, до 10-12° в крайните югозападни региони и южното Черноморие, оповестява bTV. В неделя и понеделник преваляванията ще са на повече места в страната.

В крайните северозападни региони, където ще духа слаб до сдържан северозападен вятър и температурите ще са близки до 0°, ще превалява сняг. В останалата част от страната вятърът ще е югоизточен, сдържан, в Източна България мощен, температурите ще са високи и валежите ще са от дъжд. Във вторник и сряда от североизток, по-късно и от север, ще нахлува леден въздух. Ще доминира облачно време, тук-там с валежи, към този момент в множеството региони от сняг. В Източна България ще бъде и прохладно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР