Утре, в първия ден от месец юни, максималните температури ще

...
Утре, в първия ден от месец юни, максималните температури ще
Коментари Харесай

Температури над 30° и в близките дни

Утре, в първия ден от месец юни, оптималните температури ще бъдат сред 27° и 32°. Ще доминира слънчево време, със следобедни валежи единствено на обособени места, с по-голяма възможност в източните и планинските региони.

Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - сдържан североизточен вятър. Предимно слънчево ще бъде времето на морския бряг. Максималните температури ще са от 25° по северното до 27° по южното крайбрежие.Температурата на морската вода е от 19°до 21°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините денят ще стартира слънчево, само че в следобедните часове тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб северен вятър, а температурите ще останат без основна смяна.

По-топло от нормалното за началото на юни ще бъде на следващия ден освен у нас, само че и на всички места на Балканите, както и в останалите два южни полуострова. Съществено по-хладно, а на доста места и с превалявания, ще бъде в северната половина от континента.

У нас, до края на седмицата, ще доминира слънчево време, с по-голяма възможност за следобедни валежи в западните и планинските региони от страната. Максималните температури ще останат по-високи от типичните за сезона. Според по дълготрайните прогнози към 6-и юни ще стартира захлаждане и още веднъж ще има условия за проливни превалявания и мощни гръмотевични стихии. След 10-ти юни температурите ще се покачват, само че ще останат малко по-ниски от климатичните правила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР