Утре в Гърция се провеждат редовни парламентарни избори. Над 10

...
Утре в Гърция се провеждат редовни парламентарни избори. Над 10
Коментари Харесай

10 милиона гърци избират 300 депутата в неделя

Утре в Гърция се организират постоянни парламентарни избори. Над 10 милиона гърци ще изберат новите 300 депутати. Въпреки това е допустимо страната да навлезе в изборна серпантина, сходна на България, означават анализаторите в Гърция.

Въпреки социологическите прогнози тук, че и в този момент ръководещата дясноцентристка партия " Нова народна власт " ще е победител на изборите в неделя, смяната на изборното законодателство и отнемането на бонус депутатските места за печелившата групировка, които ѝ осигуряваха устойчиво и независимо ръководство, блокира опциите за съставянето на държавно управление след изборите. Това разяснява пред БНР анализаторът Георгиос Архондас.

" Ако завоюва " Нова народна власт ", водачът ѝ Кириакос Мицотакис не има намерение да се пробва да сформира съдружно държавно управление. Нека подчертая, че е изцяло невероятно първата мощ да получи болшинство за независимо ръководство ".

Така Гърция може да попадне в една изборна серпантина, означи още анализатърт Георгиос Архондас.

" Така че съгласно мен съвсем несъмнено ще отидем на още едни избори. Тогава в действителност връщането на
бонус местата за победилата групировка ще усили доста опцията да имаме ново независимо държавно управление.

Но не е изключено и това да не стане. Голямата въпросителна е дали ще се трансформират тактиките и изискванията на партиите, или ще тръгнем за трети път на избори с всички последици - основно за стопанската система ни и за интернационалната политика ".

Напрежение, часове преди отварянето на изборните секции в Гърция провокира и желанието на главната опозиционна партия – лявата СИРИЗА да прави свое лично редом броене на гласовете. Представителите ѝ дават разнопосочни отзиви дали е налице опция да оспорят резултатите.

А от ръководещата " Нова народна власт " отвръщат, че в страната, родила демокрацията, до момента никой в никакъв случай не е поставял актуалната изборна процедура и броенето на гласовете под въпрос.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР