Утре в Гърция се отваря платформата за подаване на заявления

...
Утре в Гърция се отваря платформата за подаване на заявления
Коментари Харесай

От утре в Гърция се подават заявления за субсидии за покупка на ел. коли

Утре в Гърция се отваря платформата за подаване на заявки за субсидиране на покупката на електрически транспортни средства (автомобили, двуколесни и триколесни транспортни средства и електрически велосипеди).

Субсидиите се отпускат в границите на втория кръг на програмата „ Движа се електрически “, оповестиха министърът на околната среда и енергетиката Костас Скрекас и основният секретар на министерството по енергетиката Александра Здуку.

За физически лица дотацията при покупката на електрически автомобил е 30 % от цената на дребно преди налозите, само че не повече от 8000 евро. Същото се отнася и при дълготрайния лизинг без обвързване за изкупуване. За някои категории двуколесни и триколесни транспортни средства, за електрическите колела и микроавтомобилите дотацията доближава до 40 %, само че оптималната стойност е по-ниска.

В рамките на програмата се оферират и други тласъци като дотация от 500 евро при покупката на зарядно устройство и тласък от 1000 евро при бракуване на остарелия автомобил, съобщи Българска телеграфна агенция.

Както означи министърът на енергетиката Костас Скрекас, програмата има четири цели: възобновяване на автомобилния парк, развиване на интелигентна инфраструктура за зареждане, понижаване на излъчванията от въглероден диоксид и спестовност на средства от жителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР