Утре, в деня на изборите - 29 октомври, се връщаме

...
Утре, в деня на изборите - 29 октомври, се връщаме
Коментари Харесай

Тази нощ връщаме времето с час назад

Утре, в деня на изборите - 29 октомври, се връщаме към астрономическото (зимно) време.

В 4 сутринта преместваме стрелките с един час обратно. Иначе казано: ще спим с час повече, само че на открито мракът ще пада по-рано.

Повечето устройства - компютри, таблети и смарт телефони - автоматизирано вършат смяната в часовниците си. Малка част от модерните устойства нямат интернет или включена конфигурация за автоматизирана промяна на часа - в случай че имате такива, ще се изисква намесата ви.

Ако към момента имате в дома си механични часовници, ще би трябвало да въртите стрелките ръчно.

Следващата промяна на времето ще бъде, както нормално, в последната неделя на март 2024.

В Европа смяната на времето се прави от 1916 година, а в България - от 1979 година С разпореждане от 1997 година лятното часово време влиза в действие от 3:00 ч. сутринта в последната неделя на месец март.

Смяната е приложена за първи път от немското държавно управление по време на Първата международна война в интервала 30 април – 1 октомври 1916 година като мярка за икономисване на гориво във военната конюнктура.

Англия е втората страна, която вкарва лятно часово време от 21 май до 1 октомври 1916 година Съединени американски щати последва образеца ѝ през 1918 година

Напомняме, че през 2019 година членовете на Европейския съюз гласоподаваха за премахването на промяната на времето във всички страни от Европейски Съюз. Въпреки това, с цел да се анулира промяната, би трябвало всички членки на съюза да хармонизират избора си, което досега не се е случило.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР