Утре в Австрия ще се проведат парламентарни избори. Проучванията сочат

...
Утре в Австрия ще се проведат парламентарни избори. Проучванията сочат
Коментари Харесай

Парламентарни избори в Австрия

Утре в Австрия ще се проведат парламентарни избори. Проучванията сочат най-голяма поддръжка от 27 % за крайнодясната Партия на свободата, която приканва за " ремиграция на непоканени чужденци " и за реализиране на " по-хомогенна " нация посредством непоколебим граничен надзор. Нейният водач Херберт Кикл желае да стане новият канцлер на страната. За да реализира задачата си обаче, той ще се нуждае от съдружен сътрудник.

  Втора в настройките на гласоподавателите е консервативната Австрийска национална партия на сегашния канцлер Карл Нехамер с 25 %. България и Румъния са в очакване спечелилият да вземе решение по отношение на запасите на Виена за пълноправно участие на двете страни в Шенгенското пространство. Ветото беше наложено от сегашните ръководещи.

Актуалното положение по пътя към пълноправното участие на България и Румъния в Шенген ще бъде показано от унгарското председателство на Съвет " Правосъдие и вътрешни работи " в Люксембург на 10 октомври. В края на предходната година Съветът реши да вдигне морските и сухопътните граници за двете страни. На този стадий на пълноправното ни участие в Шенген се опълчва единствено Австрия, където на следващия ден ще се проведат парламентарни избори.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР