Утре в 18:30ч. в Двореца на културата в Перник ще

...
Утре в 18:30ч. в Двореца на културата в Перник ще
Коментари Харесай

Представят книгата 100 години футбол в Перник - от Кракра до Миньор

Утре в 18:30ч. в Двореца на културата в Перник ще бъде показани книгата " 100 години футбол в Перник - от " Кракра " до " Миньор ", заяви нейният създател Стефан Сергиев. Тя е в огромен формат /А4/, 504 страници, с твърди корици, богато илюстрована с 445 черно-бели и цветни фотоси. Съдържа подробна информация за представянето на пернишките тимове " Кракра ", ЖСК и " Рудничар " /до 1949 г./, " Торпедо " /1950г. и 1951г./ " Миньор " от 1952 година до наши дни, " Металург " /Пк/ и дуелите сред " Миньор ", " Металург " и " Енергетик ".

Книгата наблюдава представянето на тима във всяко състезание от 1950 година, съдържа доста богата статистика на всички мачове на Миньор по дати, място на срещите, шампионати и резултати. Със 150 визитни картички са показани най-големите локални футболисти, треньори и деятели.

Миньор е приемник на Семеен кодекс " Кракра ", основан на 16 април 1919г. на минното игрище в Перник от група запалянковци. След няколко сливания и трансформации през 1952г. бил формирано Държавно стопанско обединение Миньор и цялото представително спортно сдружение взело това име, както и всички пернишки тимове.
Досега " жълто-черните " са изиграли 1055 мача в " А " група, 734 в " Б " група и 326 във " В " група /или Трета лига/, твърди създателят.

Книгата е издадена благодарение на спонсори, без общинско присъединяване и ще се популяризира посредством почитател клуба на Миньор. Тя е отдадена на вековния празник на футбола в Перник, който се отбелязва тази седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР