Утре в 17.30 ч. НДК ще засвети в оранжев цвят.

...
Утре в 17.30 ч. НДК ще засвети в оранжев цвят.
Коментари Харесай

НДК ще засвети в оранжево утре срещу насилието над жени

Утре в 17.30 ч. НДК ще засвети в оранжев цвят.

Осветяването на Двореца дава старта на Световната шестнадесетдневка (от 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието над дамите, до 10 декември - Световния ден на човешките права). В интервала публични здания н целия свят ще бъдат осветени в оранжево, ще се организират голям брой акции и полемики, чиято цел е да даде публичност на проблемите, свързани с насилието над дами.

От 18.30 ч. в клуб “Перото ” в НДК Зонта клуб " Света София " провежда обществена сказка и полемика на тематика " Истнски решения против насилието над дами и домашното принуждение. Как да повишим публичната непоносимост против похищенията над личността и достолепието ”.

В полемиката ще вземат присъединяване водещи имена в региона на правното покровителство, представители на бизнеса, публични институции и нестопански организации, работещи по проблемите на равнопоставеността на половете и предварителната защита против насилието.

Статистиките сочат, че всяка трета жена по света е или е ставала жертва на принуждение, по тази причина уредниците канят всички заинетересувани на полемиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР