Утре в 10 часа започва пълненето на водната система, за

...
Утре в 10 часа започва пълненето на водната система, за
Коментари Харесай

Отстранени са проблемите по водопровода в Шумен, утре пускат водата

Утре в 10 часа стартира пълненето на водната система, с цел да може в Шумен към този момент хората да имат вода. Тя беше спряна от сряда вечерта поради повреди. Отстранени са всички проблеми по довеждащия тръбопровод. По 25 сериозни точки по тръбата работиха екипи от водните сдружения в Шумен и Търговище.

В момента се правят довършителни действия.

Втори ден пред изворните чешми на Шумен се извиват опашки. Хората не престават да се запасяват с огромни количества вода.

Резервоарите на болничното заведение са на половина празни. Ако безводието продължи повече от плануваното, лечебното заведение ще задейства спешен проект, координиран с пожарната.

доктор Недко Тодоров, заместник-директор на МБАЛ-Шумен: Уточнихме тъкмо по какъв начин и от кое място на час с техни машини ще ни се подават 10 тона вода в полуизпразнените водоеми, с цел да допълним размерите.
Амортизираният тръбопровод основава проблеми от години. При ремонта на тръбата от ВиК са забелязали, че поради свлачище тръбата се е изместила надясно. Днес геолози огледаха терена, през който минава водопроводът.

Инж. Живка Йорданова, геолог: Това, което виждам сега, не ми приказва за активизиране на остаряло свлачище и пораждане на ново. По-скоро евентуално казусът е обвързван с основата, на която е положен водопроводът.Илиян Илиев, шеф на ВиК-Шумен: Оставяме отворено, продължаваме да го следим, във вторник отново ще бъдат експертите и ще гледат какво се случва.
Магистралният тръбопровод би трябвало да се обнови по европейски план дружно с пречиствателната станция за близо 100 млн.лв.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР