Утре в 10 ч. на Дондуков 2 президентът Румен Радев

...
Утре в 10 ч. на Дондуков 2 президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Коалиционното споразумение вече е подписано от ПП, ДБ, БСП и ИТН

Утре в 10 ч. на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 47-ото Народно заседание - " Продължаваме промяната ".

Кирил Петков и Асен Василев потвърдиха, че Коалиционното съглашение сред " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " ИТН " към този момент е подписано. След като всички текстове са изчистени, бъдещите съдружни сътрудници потвърдиха, че имат конструкция и състав на Министерски съвет.

След няколкоседмични договаряния, Кирил Петков удостовери в Народно събрание, че Споразумението е било подписано поотделно с всяка партия при закрити врата, а не обществено, както беше обявено пред медиите.

По-късно от пресецентъра на Политическа партия изпратиха фотоси от формалното сключване на Споразумението с трите партии в обединението.







Утре, 11 декември 2021 година от 13 ч. в постройката на Народното събрание ще бъдат показани структурата и съставът на Министерския съвет, препоръчан от " Продължаваме промяната ", оповестиха от пресцентъра на партията.

Неофициалната част от съглашението в 13 страници, която изтече в общественото пространство през днешния ден, обрисува задачите, целите, разпоредбите за действие на обединението и структурата на Министерски съвет.

Текстът удостоверява структурата на Министерския съвет, към този момент известна на обществото. Премиерът, излъчен от " Продължаваме промяната ", ще има петима вицепремиери - двама от " Продължаваме промяната " и по един от Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".



В 18-те експертни съвета, които ще бъдат основани, ще бъдат обсъждани законодателните начинания на обединението, като партиите се отхвърлят от " законодателно състезание " между тях.

Целите, които си слага обединението, са:
просперираща Българиясъдебна реформаикономически растежвърховенство на закона






Министерствата са разграничени на квоти сред съдружните сътрудници, като политическата отговорност за назначенията на министри се носи от съответната политическа мощ.



По-рано стана ясно, също по този начин, че Има Такъв Народ е трансформирала номинацията си за външен министър. Вместо Димитър Гърдев предлага Теодора Генчовска.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР