Утре ЦСКА ще изиграе своя мач №25 в Европа, откакто

...
Утре ЦСКА ще изиграе своя мач №25 в Европа, откакто
Коментари Харесай

ЦСКА ще изиграе своя мач №25 в Европа, откакто отборът се завърна на голямата сцена

Утре ЦСКА ще изиграе своя мач №25 в Европа, откогато тимът се завърна на огромната сцена през сезон 2018/2019. Този сезон " алените " играят на Стария континент за четвърти следващ път. До момента стигнаха два пъти до плейофа за влизане в групите на Лига Европа и един път играха в тях. Не единствено играха, само че завоюваха 5 точки и победиха Рома с 3:1.

Преди огромното завръщане ЦСКА отпадна 3 пъти подред още от първия противник - Стяуа, Мура и Зимбру.

В досегашните 24 мача успехите са 10, равенствата 6, а загубите 8. ЦСКА в профил тъкмо 8 противника и отпадна два пъти - от Копенхаген и Зоря. Три пъти " алените " продължиха с дузпи - против Рига, Осиек и Лиепая. Никога тимът не отпадна с наказателни удари от бялата точка.

През сезон 2018/2019 след Рига беше отхвърлен австрийският Адмира - две победи 3:0 и 3:1. За да последва отпадането от Копенхаген след две загуби по 1:2.

През идната акция ЦСКА стартира с най-голямата си победа в Европа през XXI век - 4:0 против Титоград от Черна гора, която беше последвана от нулево тъждество в реванша. За да бъде отхвърлен точно сегашният противник на " армейците " Осиек - разменени победи по 1:0 и триумф с дузпи в Хърватия. След това ЦСКА отпадна от Зоря - 1:1 и 0:1.

Паметен остава сезон 2020/2021, когато " алените " отстраниха поредно Сиренс (2:1), БАТЕ (2:0), Б-36 (3:1) и Базел (3:1), с цел да се класират в групи за първи път от 10 години насам. Там победиха Рома с 3:1 и приключиха 1:1 на " Олимпико ", изгубиха два пъти от Йънг Бойс - 0:1 и 0:3, един път от Клуж - 0:2. При гостуването в Румъния срещата приключи 0:0.

Така стигаме до актуалната акция. Началото още веднъж беше мъчно - две нулеви равенства с Лиепая и победа 3:1 след дузпи. И в трите случая ЦСКА печели дузпите като посетител, което приказва за темперамент.

Утре е ред на мач №25, откогато ЦСКА отново е на европейската сцена. Всички се надяваме да бъде сполучлив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР