Утре трябва да продължи първото заседание на НС, което се

...
Утре трябва да продължи първото заседание на НС, което се
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Върви една игра на надлъгване между президента и първите две парламентарни групи

Утре би трябвало да продължи първото съвещание на Народно събрание, което се чака да избере ръководител. От срещите на първите две формациии обаче се схваща, че това не е тематика на диалог, а се разяснява законодателната стратегия.


Според конституционалистът проф. Пламен Киров сега се печели време.
" Или по-скоро върви една игра на надхитряне сред президента и първите две парламентарни групи, които такива още няма, тъй като, с цел да се записват би трябвало да се избере ръководител на Народно събрание.
В момента президентът не може да задейства процедурата по член 99 от Конституцията, с цел да стартира въртележката за възлагане на проучвателни мандати, тъй като няма регистрирани парламентарни групи. Той няма с кого да направи съвещания, с цел да стартира тези три поредни опита. Тези опита няма да стартират, до момента в който не бъде определен ръководител на Народно събрание ", сподели проф. Киров.

Преговарящите екипи се занимават със законодателна стратегия, само че законодателна стратегия на 49-ото Народно събрание не може да има, тъй като право на законодателна самодейност има Министерски съвет, има всеки депутат, сподели професорът. Има 25 плана, които са импортирани от служебното държавно управление и в случай че това е законодателната стратегия, е малко необичайно двете обединения да разискват програмата на служебното държавно управление.
Според него екипите имат евентуално единогласие във връзка с търсене на отговорност на основния прокурор.
Той счита, че най-последователно в това Народно събрание се държи най-малката политическа мощ - " ИТН ".

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР