Утре сутрин кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще

...
Утре сутрин кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще
Коментари Харесай

Играта с ПП-ДБ свърши

Утре заран претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще предложи нов кръг диалози, като първите поканени са Българска социалистическа партия. След тях ще се беседва с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Всички диалози ще са обществени.

Предложението ще е за експертно държавно управление със период от една година.

Това стана ясно от конференция на Габриел и водача на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто от ПП-ДБ им споделили, че не по-рано от вторник могат да им отговорят за възможен кабинет.

Според Бойко Борисов, това е обидно. Ние работим, в понеделник би трябвало да се вземе мандат, оттова нататък – или държавно управление, или избори.

Асен Василев самичък призна, че в случай че няма бюджет, парите за пенсии ще свършат на 14 юни. Според Делян Добрев – на 10 юни. Отиваме към злополука.

Ето за какво няма повече да чакаме. Досега разговаряхме единствено с ПП-ДБ, тъй като мислехме, че дружно можем да създадем устойчиво проевропейско държавно управление. Отношението им е обидно.

Затова ще попитаме всички други, без Възраждане “ – имаме ли общи цели, имаме ли единодушие за експертен кабинет, който да продължи най-малко година? Ако да – ще се избегне злополуката. Ако не – отиваме на избори, без бюджет и с никакви шансове за Плана за резистентност, за еврозоната и Шенген.

Една година е една четвърт от мандата на постоянно държавно управление, това е доста дребен период, само че можем да се обединим към него, заключи Бойко Борисов.

Той категорично уточни, че формулата за кабинет ще е експертен, само че тя ще се дефинира от кандидат-премиера Мария Габриел. За коалиция е изключено да приказваме, сподели Борисов.

Коалиция с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ направиха Политическа партия и Демократична България. Няма да им позволим да ни пришиват техните си някогашни съдружни сътрудници.

Мария Габриел заявява, че до момента нито от нея са предавани каквито и да било сигнали за имена на специалисти, нито такива са подавани от други партии, с които е разговаряно. Разговорите ще продължат да са обществени, подсигурява Габриел.

Има ли потребност България от постоянно и работещо държавно управление?

Има ли общи цели, с които да излезем от рецесията?

Отговорите и на двата въпроса от диалозите до момента е – да.

Сега въпросът е – в какъв формат, сподели Мария Габриел.

Поради разликите, които имаме, за всички е ясно, че идната стъпка за кабинет ще е за формат, който изключва думата коалиция, добави Габриел.

Първата мощ, която ще поканя за диалог, е Българска социалистическа партия, тъй като с нея имаме най-големи разлики, изясни избора си да стартира с лявата партия Мария Габриел.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР