Утре стартира 16-ят кръг от НБЛ, като в първия мач

...
Утре стартира 16-ят кръг от НБЛ, като в първия мач
Коментари Харесай

Прогнозите на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Не трябва да се изключва вариантът Ямбол да приземи Черноморец

Утре започва 16-ят кръг от НБЛ , като в първия мач един против различен ще се изправят Берое и Черно море Тича . Варненци гостуват на отбора от Стара Загора, откакто бяха разгромени от Балкан в последния си мач, до момента в който Берое записа значим триумф против Ямбол преди два дни. Във вторник шампионата продължава с дербито на кръга, в което Черноморец приема Ямбол . А в последния мач Спартак Плевен е хазаин на Академик Пловдив . Преди срещите, Sportal.bg още веднъж се довери на способеното мнение на някогашния баскетболен национал Бойко Младенов , който направи своите прогнози за идните конфликти.

Берое – Черно море Тича (25.01 – 19:00 ч.)





Драмата с изчезналите играчи в Черно море продължава с цялостна мощ и за жалост варненци няма с какво да се опълчват на Берое. Колкото и да се влагат момчетата, колкото и да желаят да създадат нещо, се чака лесна победа за домакините от Стара Загора. Съмнявам се, че ще се повтори разгромът от мача с Балкан, само че успеха изрично ще отиде в сметката на Берое. Любо Минчев разполага с по-класен състав и повече състезатели, на които може да разчита. Смятам, че Берое ще победи с двуцифрена разлика.

Фаворит: Берое

Черноморец – Ямбол (26.01 – 17:00 ч.)

 May be an image of 7 души и стоящи хора

Това ще е най-интересният мач в този кръг. Ако има някакво подценяване от страна на домакините от Бургас, макар положителните им игри, ще се затруднят сигурно. Ямбол постоянно е рисков тим и не би трябвало да се подценява, само че познавайки треньорът на Черноморец, считам, че такова нещо няма да има. Затова допускам, че и неговите момчета ще завоюват този мач, въпреки и мъчно. Не изключвам разновидността Ямбол да приземи Черноморец, само че това напълно зависи от домакините. Ако гледат с огромно самочувствие, могат да бъдат приземени в действителност доста бързо. На баскетболистите на Черноморец ще им е тежко от позиция и на сгъстената стратегия. Ще бъдат изтощени, мачът им с Академик Пловдив не беше елементарен, по тази причина тази среща с Ямбол ще е още по-трудна за тях. Важно е да спрат водачите на Ямбол. Иван Лилов играе съвършено този сезон. Намери си мястото, където да се показва добре, както сме привикнали да го гледаме в мощните му години и в действителност е водач, от който всеки съперник би трябвало да се тормози. На хартия Черноморец е любимец. Ще бъде доста забавен мач с висока ефикасност.

Фаворит: Черноморец

Спартак Плевен – Академик Пловдив (26.01 – 19:00 ч.)





Баскетболистите на Академик Пловдив позволиха няколко загуби и играха много спорно в последните мачове. По време на самите срещи се следят спадове и възходи в играта им. Този мач считам, че ще си го завоюват. Пак ще им бъде мъчно, само че ще се оправят. Спартак е рисков тим и постоянно е бил подобен, изключително като хазаин. Играчите на Александър Дяковски не се тормозят, играят умерено, няма никаква тежест върху тях, тъй че ще бъде мъчно за играчите на Академик Пловдив, само че те са любимци и би трябвало да завоюват. Определено конфликтът ще бъде много ефективен. И двата тима играят атакуващо. Може да има и смени във водачеството на самия мач, даже съм сигурен, че това ще се следи много постоянно в хода на срещата.

Фаворит: Академик Пловдив

Основна фотография и фотография №2: НБЛ
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР