Утре служителите на КЗП ще протестират. Акцията ще се проведе

...
Утре служителите на КЗП ще протестират. Акцията ще се проведе
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Утре служителите на КЗП ще протестират

Утре чиновниците на КЗП ще стачкуват. Акцията ще се организира в границите на един час и ще е с сигнален темперамент. Тя ще стартира в 10:00 часа, оповестяват от КТ " Подкрепа ".

Основните претенции на работещите са да бъде осъществено нарастване на средствата за работни заплати в системата на КЗП с 60 % и увеличените средства да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници на КЗП с идентичен като числова стойност размер.

Те упорстват нарастването на главните заплати да има ретроактивно деяние и да влезе в действие от 01.01.2023 година, съобщи през днешния ден.бг.

" В КЗП работят извънредно готови експерти. Във времена на голяма инфлация, далавера и голословно повишение цените на всички артикули и услуги, размерът на работа на работещите в КЗП се е нараснал неведнъж. За сметка на това заплатите им не са увеличавани от 2020 година ", оповестиха от синдиката.

Работещите в КЗП ще отстояват настояванията си до край и при положение, че не бъдат чути ще преустановят работа и ще разгласят безсрочни протестни дейности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР