Утре ще видим за пръв път първия електрически SUV на

...
Утре ще видим за пръв път първия електрически SUV на
Коментари Харесай

Audi стартира производството на първия си електрически SUV

Утре ще забележим за пръв път първия електрически SUV на Mercedes - EQ C, само че Audi към този момент започва производството на своя сериен E-Tron, въпреки че той ще бъде публично показан на 17 септември в Сан Франциско.

Компанията ще създава модела в Брюксел, Белгия, където от 2019 година камо E-Tron ще се причисли и E-Tron Sportback.

Кампанията, предхождаща дебюта на модела, бе толкоз дълга и напоителна, че съвсем всичко от екстериора и интериора към този момент и известно. Компанията разкри освен дизайна, само че и огромна част от техническите параметри на своя пръв електрически SUV. Audi E-Tron ще разчита на два електромотора с обща мощ 360 к.с. (356kW) и 561 Нм въртящ миг. Тази мощ ще може да скача до 405 к.с. и 664 Нм в продължение на 8 секунди, откакто лидерът задейства съответен режим.

Audi към този момент ни увери, че E-Tron ще предложи пробег от 400 км съгласно новия цикъл WLTP. Това ще стане допустимо с помощта на огромен пакет акумулатори с потенциал 95 kWh. Ускорението до 100 км/ч ще трае под 6 секунди.

Компанията от Инголщат държи да означи, че нейният E-Tron ще влезе в историята като „ първият в света сертифициран CO2-неутрален сериен автомобил в премиум сегмента”. За да се избегне отделянето на нездравословни излъчвания в индустриалния развой, Audi използа сила, добита от възобновими източници. Освен това разчита на няколко екологични плана за филтриране на въздуха в региона на произвеждане.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР