Утре ще се проведат демонстрации и в други три града

...
Утре ще се проведат демонстрации и в други три града
Коментари Харесай

Служители на МВР-Видин излязоха на протест за достойно заплащане и реформа в системата на МВР

Утре ще се проведат демонстрации и в други три града в страната
Членове на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) във Видин излязоха на митинг в обедната си отмора, в 12 часа и 1 минута, пред постройката на Областната дирекция на вътрешното министерство (ОДМВР) в дунавския град.

Служители на МВР-Видин, измежду които служители на реда, пожарникари, гранични служители на реда, чиновници в администрацията, бранш „ Миграция “ и други стачкуваха с искане за по-високо заплащане.

Протестиращите упорстват за най-малко 20% нарастване на главните си хонорари, както и за действителна промяна в Министерство на вътрешните работи, която да докара до възстановяване на работата на чиновниците и до чувството измежду обществото, че полицията работи дейно.

Емилиян Недялков, който е ръководител на Синдикалното сдружение към Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи и член на УС на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, сподели, че протестните дейности в страната са щафетни и се организират по график, според решение взето на 12 февруари т.г. от Управителния съвет на СФСМВР.

Недялков уточни още, че митинги през днешния ден е имало и пред постройките на полицейските сектори в градовете Брегово и Белоградчик. Той добави, че членовете на видинското синдикално сдружение към СФСМВР са към 350, осведоми Българска телеграфна агенция.

Той добави, че през днешния ден в протестните дейности във Видин, Белоградчик, Брегово и Кула вземат участие чиновници и служители на реда, които не са на работа или са в отмора.

„ Протестът не цели борба с нито един от браншовете “, сподели още Недялков, който е уверен, че дружно всички работещи в системата на Министерство на вътрешните работи могат повече. Мирният митинг пред постройката на ОДМВР -Видин продължи 30 минути.

Утре ще се проведат митинги и в други три града в страната.

Още през февруари тази година към 300 чиновници на пожарната излязоха на митинг в София с искане за нарастване на заплатите с 20% и против обособяването на дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ като независима конструкция отвън Министерство на вътрешните работи. А през януари първо СФСМВР разгласи протестна подготвеност, а по-късно към концепцията се причислиха ССЗБ и профсъюз „ Огнеборец “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР