Утре ще се извърши проверка на техническото състояние на Националната

...
Утре ще се извърши проверка на техническото състояние на Националната
Коментари Харесай

Утре ще тестват сиренната система за предупреждение на населението в област Стара Загора

Утре ще се извърши инспекция на техническото положение на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията посредством задействане на акустичните сиренни устройства, предаде  " Фокус " .  Тренировката е планувана за 1 октомври от 11.00 часа и ще се организира Стара Загора, Казанлък, Гълъбово, Раднево, Чирпан, Братя Даскалови и Опан.

Заедно със сирените, ще бъдат задействани и локалните автоматизирани оповестителни системи за заплаха в огромни обекти.

При инспекцията – с изключение на националния звуков сигнал за паника – ще бъде излъчена и гласова информация, както онлайн от представител в Оперативния център на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Стара Загора, по този начин и авансово записани известия.

Хората не би трябвало да се усещат обезпокоени, тъй като това е техническа инспекция и по никакъв метод не би трябвало да се възприема като действителност.

Изпробването на сирените ще стартира в 11.00 часа, а първо ще се излъчи 50-секунден сигнал със наличие: " Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа инспекция “. Следват още 3 типа сигнали, които са също или гласово известие онлайн, или акустичен звуков сигнал и тяхната дълготрайност е от 1 или от 2 минути.

Съвременната сиренна система от част от Националната система за ранно предизвестие и обявяване (НСРПО). Тя е инсталирана в град Стара Загора по европейски план и работи от 2019 година Тества се два пъти годишно – в първите работни дни на месеците април и октомври.

На 1 октомври 2024 година (вторник) от 11:00 ч. ще бъде осъществена подготовка на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията. Целта е да се извърши инспекция на техническото положение на системата и образование на популацията за различаване на сигналите, предавани от акустичните сиренни устройства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР