Утре ще съм в ЕП, затова моля да уважите правото

...
Утре ще съм в ЕП, затова моля да уважите правото
Коментари Харесай

Гешев шашна кадровиците на Темида: Тръгна за Страсбург още днес

Утре ще съм в Екологичен потенциал, по тази причина апелирам да уважите правото ми за отбрана, прикани основният прокурор на съвещанието на Висш съдебен съвет.

Съдия Атанаска Дишева помоли Гешев да пътува с по-късен полет или да изпрати собствен заместител да го съставлява в Европейския парламент. Главният прокурор отхвърли да извърши настояванията й.

" Дали съм основен прокурор или не, това няма значение. Става дума за всички от правосъдната система. Въпросът е кой ще е идващият. Обаждат ми се хора, които не ме познават, не знам по какъв начин са ми намерили телефона. Разбирате за какво приказвам. За мен са значими сътрудниците. Лесният избор беше да стана едно прокурорче, каквото съм и в червата си ", съобщи основният прокурор. 

" Тръгването ви сега е опит за разстройване на производството. Министърът на правораздаването също е поканен в комисията Либе, само че той е изпратил собствен заместител. Чудесно е, че говорите от името на българския народ, само че нямате такива пълномощия, тъй като сте върховен магистрат ", направи забележка правосъдният министър.

" Ще приказваме на следващия ден в Екологичен потенциал за върховенството на закона. Имам какво да кажа и вие ще чуете на следващия ден. Ще проведем професионален спор за това. Лично би трябвало да участвам ", съобщи основният прокурор.

" Кога разбрахте, че политиката се пробва да овладее правосъдната система? ", попита арбитър Дишева

" След избора ми на основен прокурор ", отвърна й Гешев. 

" Прави се подстрекателство, че ще нарушим правата на основния прокурор. Затова не продължихме дебатите миналата седмица и оставихме за през днешния ден. Сега разбираме, че Гешев потегля още в този момент. Неговият юрист обаче може да го съставлява ", предложи Гергана Мутафова.

" Извинявам се на всички вас и на всички български жители, че би трябвало да напусна съвещанието. Препоръчвам ви да изгледате в мое неявяване втория брифинг, за който по-късно държа да има спор ", съобщи Гешев преди да тръгне. Неговият юрист Томова го последва. Тя изясни, че би трябвало да се съобрази с настояването на клиента й.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР