Утре ще разговаряме с колегите от ГЕРБ, за да вземем

...
Утре ще разговаряме с колегите от ГЕРБ, за да вземем
Коментари Харесай

Кирил Петков: Много ни притеснява, ако КЗК одобри сделката между Юнайтед Груп и Булсатком

" Утре ще беседваме с сътрудниците от ГЕРБ, с цел да вземем решение. Комисия за защита на конкуренцията е с изминал мандат и би трябвало да бъде заменен. Смяната на Комисия за защита на конкуренцията и на закона би трябвало да бъдат прегледани с голям приоритет ", сподели още Кирил Петков.Това може да се отрази на хиляди българи - за цената на малкия екран ", добави той, като акцентира, че не би трябвало да се бавят и с ден повече с промените в регулаторите.

Той разгласи още, че Политическа партия ще стартира публични договаряния с " Демократична България " за обща листа .

" Виждаме заплаха за ребрандиране на " Възраждане " като консервативна партия. Не можем да забравим съветските флагове, фотосите с Митрофанова и прорурските лозунги. Надявам се, че сътрудниците от " Възраждане " няма да заблудят сътрудниците от ГЕРБ ", сподели още Кирил Петков.

" Днес започваме нашия Национален съвет с 3 съществени точки: Утвърждаване на Никола Минчев за лидер на листата за евроизборите. Второ, ще имаме вътрешни избори за всички други претенденти в листата след лидера на Политическа партия, тъй че демокрацията да се покаже и извън. Трета точка е, че ще стартираме публични договаряния с Демократична-България за обща листа ", добави Петков.

Във връзка с думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че президентът Румен Радев е имал оферти да стане част от " сглобката " , Петков сподели: " Само тя може да каже. Напоследък се чудя, има изявления от заран до вечер по някакви завъртяни тематики, в които от наша позиция няма нищо действително, само че се хвърлят в медийното пространство, с цел да замъгляват публичното мнение ".

Докато нямаме работещи институции и служби, от заран до вечер да си прехвърляме топката с думи е нещо, с което няма по какъв начин обществото да напредне, уточни Кирил Петков във връзка думите на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че президентството е " тъмна институция, цялостна с доста кеш ".

" Службите би трябвало да бъдат придвижени напред, тъй като в противоположен случай нито аз, нито някой различен може да бъде пряк съдник пред микрофоните ", посочи Петков.

Попитан дали е обсъждан вид не президентът да се включи в сглобката, а просто да не я атакува, Кирил Петков съобщи: " В " Продължаваме промяната " в никакъв случай сходно нещо дори не се е дискутирало ".

" Пътят на Копринката ", което беше дискутирано нееднократно - в случай че имаме работещи служби, това няма да е просто общи приказки, а би трябвало да има същинско следствие и да има същински резултати, сподели Петков.

Докато не оправим и регулаторите, и службите, българските жители ще слушат единствено приказки , само че хората желаят към този момент каузи и крайни дейности, сподели още съпредседателят на Политическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР