„Утре ще отпуснем 27 милиона лева. Сегашната болница е на

...
„Утре ще отпуснем 27 милиона лева. Сегашната болница е на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов в Ямбол: Ще отпуснем 27 милиона лева за нова болница

„ Утре ще отпуснем 27 милиона лв.. Сегашната болница е на павилиони, а пациентите се придвижват на ръце, което е неприемливо ", това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среща с управлението на Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Св. Пантелеймон " в Ямбол.

В момента регионалната болница се обитава в остарели здания от павилионен вид, изискванията за работа не са положителни, по тази причина има липса и на медицински фрагменти.

В тази връзка на съвещанието на Министерския съвет на следващия ден по предписание на премиера Бойко Борисов ще бъдат отпуснати средства, с които ще се реализира преместването на болничното заведение в намиращата се наоколо недостроена постройка на недодялан градеж.

Този нов болничен блок от 10 етажа ще е на повърхност от 32 000 кв. м. с потенциал до 250 болнични кревати. Пред премиера Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев от управлението на лечебното заведение обявиха, че за период от към година и половина регионалната болница в Ямбол ще се придвижи в новата постройка. Подобрените условия ще привлекат лекарите и сестрите и ще бъде решен досегашният проблем с материалната база.

Паралелно с този план, се реконструира и незабавното поделение към болничното заведение на стойност от 551 000 лв.. Извършва се и ремонт на Центъра за незабавна помощ в града, за който са отделени 482 000 лв.. Финансирането на тези два плана е с европейски средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР