Утре ще е слънчево, но в сутрешните часове има условия

...
Утре ще е слънчево, но в сутрешните часове има условия
Коментари Харесай

Утре ще е слънчево, но студено за април

Утре ще е слънчево, само че в утринните часове има условия за слани, температурите в страната ще се покачват

През нощта против вторник времето в цялата страна ще е най-вече ясно, предвижда

Минималните температури остават ниски, с условия за утринни слани в планинските региони и по високите полета от Западна България и Предбалкана. Не е изключено да се образуват слани и в Дунавската низина.

Минималните температури в страната ще са сред минус 2° и 2°, като обичайно по-ниски ще се задържат в планинските региони и котловините от Западна – до минус 3-2°С. Дневните стойности ще се покачват и на повече места ще са сред 12 - 18°С, като по-високи ще са те над Югозападна България – до 20°С.

През втория ден от новата седмица времето в страната ще бъде най-вече слънчево. Временни увлечения на облачността чакаме в следобедните часове над Източна България, като на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, до сдържан северозападен вятър.

Времето в планините ще е уместно за туризъм и зимни спортове. Ще е най-вече слънчево, само че остава хладно. Временни увлечения на облачността чакаме след обяд над Централна Стара планина. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 2°.

Времето по Черноморието – денят ще стартира със слънце, само че в следобедните часове чакаме нарастване на облачността и основно по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 11° и 14°

Прогноза за ФПЧ - В утринните часове равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат повишени. Концентрацията на нездравословни газове ще е сред 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3.

През идващите 24 часа Балканите ще попадат под въздействието на разширяващ се антициклон от запад. Температурите последователно ще се покачат, само че ще останат по-ниски от климатичните правила за април. Времето последователно ще се стабилизира и над по-голямата част от полуострова ще е слънчево, само че хладно. По-нестабилна ще е атмосферата над крайните източни региони от Балканите, където след обяд ще се развиват и купесто-дъждовни облаци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР