Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на

...
Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на
Коментари Харесай

Създават Национален кризисен щаб за спасение на туризма

Утре ще бъде основан Национален спешен щаб за избавление на туризма. Двете най-големи обединявания в сектора - Алиансът на туристическата промишленост в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се сплотяват за общи дейности против затваряне на заведенията, неналичието на съответни компенсации при налагането на Коронавирус ограничения и неоснователното повишаване на тока. Информацията показа пред Българското национално радио ръководителят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов.

“Това са двете най-големите, няма по-големи от тях в сектора. Обединяваме се, в никакъв случай до момента не е правено. Утре на обяд подписваме меморандум за общи дейности. Преди това ще подпишем и Етичен кодекс за всички наши дейности и правила на работа, като това нещо е нещо историческо, до момента в никакъв случай не се е предписание ", означи той.

" Имаме няколко точки, по които ще работим. Едната е в непозволеното затваряне. Другата точка - когато се затваря ние желаеме да се заплаща, желаеме ДДС-то да е непрекъсната мярка. Всички - хотелиери, туроператори, заведения за хранене, нощни, се сплотяваме. Това е за пръв път. Това е, което го вършим в сряда, от 12.00 часа подписваме меморандума, в сряда в 15.00 часа вършим огромния протест на жълтите павета и, в случай че не ни извърнат внимание, продължаваме щафетно във всеки един град “, доуточни Златанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР