Утре ще бъде обявено кой е българският участник в "Евровизия"

...
Утре ще бъде обявено кой е българският участник в "Евровизия"
Коментари Харесай

Понеделник е съдбовен за участието ни в тазгодишната "Евровизия"

Утре ще бъде оповестено кой е българският участник в "Евровизия " тази година. За да разясняват упованията си за състезанието в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия гостуваха музикалният публицист Георги Кушвалиев и композиторът и музикант Дани Милев.

"Този конкурс се роди в епицентъра на "Големия музикален гърмеж ", който дефинира посоката в предишния век и продължава да я диктува в този. ", сподели Георги Кушвалиев, музикален публицист:

Той добави, че за него музикантите би трябвало да могат да свирят и артистите - да пеят, и това е изцяло задоволително.

Дани Милев сподели, че е значимо песента, която ще извърши нашият участник, да показва България.

"За мен музиката би трябвало да е ентусиазъм, а песента би трябвало да е хубава. Иска ми се песента да бъде задоволително хубава.

Иска ми се песента да ни показа като България. Да не бъде като Риана и на Бионсе, а в случай че може и да бъде на български език ", сподели още Милев.

Има доказателства през годините, че доста от страните, които си пеят на родния език, съумяват да завоюват. Не е наложително да пееш на непознат език, с цел да успееш, добави той.

Няма печеливш род, потвърдиха и двамата събеседници.

"Може да е безусловно всичко като жанрове, тъй като "Евровизия " е един фестивал, който е някаква композиция сред "Златният кос ", "Златният Орфей " и "Ален мак ".

В рамките, в които се излъчва, сме видели победи във всички жанрове. Видели сме и изключителни недоразумения, които побеждават ", споделя Кушвалиев.

"Аз въпреки всичко съм оптимист. Имаше един прочут интервал, когато песните затънаха - към Руслана, по-късно представителката на Гърция, по-късно пък имаше клатушкане по евродиското и румънците хванаха тоя трен. /.../

За "Евровизия " е доста значимо да е разнообразна и аз постоянно съм бил почитател на концепцията това да е фестивал, а не съревнование, тъй като тук ненужно се нагрява националният, патриотичният градус, сподели още той.

Няма възможност "Евровизия " да отпадне като конкурс, тъй като шоуто, което дава, е на доста високо равнище, сподели Дани Милев.

"Тези хора софтуерно са на доста високо равнище. Те вършат един от най-големите международни концерти с най-високи технологии, най-добре снимано, най-добре осветено. Всеки път се сюрпризирам какво още оферират.

Това не би могло да бъде елементарно подминато, тъй като това е международен концерт, който конкурира всички огромни западни, американски и освен, концерти. Така че за мен "Евровизия " няма да отпадне - тя си има своята конспирация и своя интерес.

Има си и своите глупави песни ", счита музикантът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР