Утре ще бъде избран председател на СОС. Прогнозата направи в

...
Утре ще бъде избран председател на СОС. Прогнозата направи в
Коментари Харесай

Вили Лилков: Утре ще бъде избран председател на СОС

Утре ще бъде определен ръководител на СОС. Прогнозата направи в изявление за Дарик общинският консултант Вили Лилков от Синя София. Той посочи, че не знае кой ще е той, само че допуска, че това ще е консенсусна фигура от ПП-ДБ-СС. По думите на Лилков ще се търси вид за непрекъснат ръководител, което, съгласно него, е и най-хубавото.

Това ще е седми опит за избор на ръководител на СОС. При предходните шест от ГЕРБ не предлагаха претендент за поста, а от ПП-ДБ-СС издигнаха Борис Бонев, който не беше определен и още през декември се отхвърли от номинацията. Групата му предложи за краткотраен ръководител Грети Стефанова, която и сега води съвещанията като най-възрастен общински консултант, само че и тя не получи поддръжка.

Предположението на Вили Лилков се базира на това, че в диалозите към този момент са се присъединили и общинските съветници от ГЕРБ-СДС, които до момента не участваха в договарянията.

" Това ми дава съображение да имам вяра, че ще се откри излаз от рецесията, защото досега те не участваха в договарянията, които се водеха, а аз съм казвал няколко пъти до момента, че без двете първи политически обединения, разрешаване на казуса на общинския съвет и на рецесията, в която се намира, беше невъзможна ".

Лилков добави, че не чака да има коалиция в СОС, а по-скоро доброжелателност от страна на всички политически сили, по този начин, че казусът с избора на ръководител на следващия ден да бъде решен, тъй като противоположен случай се заплашва работата на общината като цяло.

" Вече минаха повече от три седмици, в които тече срокът за приемането на бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура, а той на следващия ден ще има публ разискване след което би трябвало да влезе в комисии, които не са структорирани "

По думите му, в случай че на следващия ден бъде определен ръководителят и в най-кратки периоди се структурират и комисиите, СОС ще може да стартира разискванията на бюджета, вероятно да го усъвършенства и да го гласоподава в законноустановения период.

" Ако това не се случи, попадаме в една обстановка, в която можем да не приемем бюджета в нужния период и по-късно кметът да се наложи да работи с една дванадесета от бюджета за миналата година, което въобще не би трябвало да се случва ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР