Утре се очаква най-после да бъде избран председател на Столичния

...
Утре се очаква най-после да бъде избран председател на Столичния
Коментари Харесай

Бял дим над Московска: Човекът на Лена Цветомир Петров ще е новият шеф на СОС?

Утре се чака най-сетне да бъде определен ръководител на Столичния общински съвет. По-рано Вили Лилков заяви, че в четвъртък евентуално ще има бял пушек над " Московска " 33. Запознати с кухнята настояват, че най-вероятно ще бъде определен общинарят Цветомир Петров, който е непосредствен на Лена Бориславова. 

Той бе един от трите имена, стартирани от ПП-ДБ-„ Спаси София ” дружно с Димитър Шалъфов и Бойко Димитров.

Новият ръководител на СОС се чака да бъде подсилен от групата на ГЕРБ на съвещанието на следващия ден, написа OFFNews, базирайки се на осъветници от най-голямата група в СОС.

ПП-ДБ и ГЕРБ, които до момента не издигнаха човек за поста, към този момент имат сделка за поддръжката.

" Разбирам, че ГЕРБ са предложили да обезпечат поддръжка за ръководител на СОС, в случай че Политическа партия повдигнат общинският си консултант Цветомир Петров.

За да не е поддръжката напълно очевидна, ще обезпечат гласове от по-малките групи плюс някой и различен глас от Възраждане, евентуално. Тъй като гласуването е скрито, в никакъв случай няма да знаем ", написа Георги Кадиев във Facebook.

И позволява, че ГЕРБ ще получат ръководители на основни комисии в общинския съвет, ще запазят хората си в общинските сдружения.

Очаква се претендентът на ПП-ДБ за ръководител на СОС да получи и трите гласа на съветниците от Синя София. По-рано през днешния ден проф. Вили Лилков съобщи, че очаква на следващия ден да бъде определен непрекъснат ръководител на Столичния общински съвет и да има бял дим над " Московска " 33. 

Постоянно управническо болшинство и съдружно съглашение няма да има, ще се работи с тематични болшинства в съвета. Целта е да се отпуши работата му и да се избегне нуждата от провеждането на нови избори в София. 

При предходните опити - 6 до момента, ГЕРБ не оферираше претендент за поста, а от ПП-ДБ-СС издигнаха Борис Бонев, който още през декември се отхвърли от номинацията и групата му предложи за краткотраен ръководител Грети Стефанова, която и сега води съвещанията като най-възрастен общински консултант. Тя не получи поддръжка. 

Отпадна и предлагането на ПП-ДБ-СС за ротационен ръководител, който предвиждаше на поста първо да е Вили Лилков до април, след това Иван Таков или Диана Тонова от Българска социалистическа партия - до август и най-после Борис Бонев, всеки по три месеца. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР