„Утре се навършват 14 години от смъртта на наши военни

...
„Утре се навършват 14 години от смъртта на наши военни
Коментари Харесай

БСП внася промени в помощ на родителите на загиналите военни

„ Утре се навършват 14 години от гибелта на наши военни в Ирак. Срещнахме се с близки на починалите. Тези хора се усещат забравени, усещат, че децата им са забравени. И за тях, и за нас починалите наши момчета са герои”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с околните на българските военнослужещи, починали в Ирак.

На срещата участваха и зам.-председателите на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Жельо Бойчев, Георги Свиленски, Весела Лечева както и националният представител от левицата Петър Витанов, които показаха своята поддръжка за околните на починалите бойци.

„ Срещнахме се с околните на починалите, с цел да им засвидетелстваме почитание, че обществото няма да ги не помни. Поехме ангажимент да преиздадем книгата „ Обречени на дълга”, в която се разказват биографиите на загиналите”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

„ Има потребност от една корекция в Кодекса за обществено обезпечаване, която да даде опция на родителите на починали в задачи, да получават едно обществено допълнение, каквото получават родителите на починалите при осъществяване на наборна работа. Ще внесем такова предложение в Народно събрание, в първите дни на януари. Ще създадем и една паметна плоча с имената им, като всичко подчиняваме на едно човешко почитание към починалите и към техните близки, които се усещат забравени”, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя изясни, че е планувано паметната плоча да бъде построена в София, с цел да може военните, които отпътуват на задачи, да слагат цветя и изразят своето почитание към сътрудниците си.

„ Ангажираме се с това да създадем и документален филм за загиналите”, сподели също ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР