Утре съм поканен на среща на лидерите на еврогрупата, където

...
Утре съм поканен на среща на лидерите на еврогрупата, където
Коментари Харесай

Борисов представя утре в Брюксел кандидатурата ни за чакалнята на еврозоната

Утре съм поканен на среща на водачите на еврогрупата, където ще показва и нашите писма, и надлежно кандидатурата ни за чакалнята на еврозоната. Това разяснява пред публицисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов.
„ Ще ги срещна с направеното до момента, тъй като всичките пет критерии ние ги изпълняваме . Така че и по тази тематика работя извънредно интензивно. Финансовият министър е поканен на 14 юли на среща единствено на финансовите министри на еврогрупата, а писмото, което пращаме, ще бъде сред шефа на Българска народна банка и финансовия министър. Утре са ме поканили водачите да ги срещна с тематиката. Да откажа ли? Да кажа: „ Не, не, това е работа на финансовия министър? “, попита Борисов. По думите му на следващия ден политически ще попита за какво се постанова да променяме критериите, като петте за чакалнята са изпълнени.
„ Ние не сме отговорни, че по отношение на приходите първо бяха премахнати толкоз производства в България. Само 4 реактора на АЕЦ „ Козлодуй “ бяха затворени. Не сме отговорни, че излизайки от социалистическия лагер милиони отидоха в демократични страни през 1990 година Не сме отговорни все още, че биват подмамвани с по-големи заплати доктори, инженери, програмисти, софтуеристи в по-скъпо платените западни страни. Конкурентоспособността чак в този момент започваме да я слагаме на дневен ред, като главен фактор с повече финансиране в образованието, с програмата за цифровия пазар “, разяснява още Бойко Борисов.
Сподели с товите другари
Преди дни Борисов съобщи, че в Брюксел непрестанно трансформират изискванията както за Шенген, по този начин и за чакалнята за еврозоната.
„ Подготвили сме всичко, водим работните срещи, тъй че ще подадем тогава, когато има ясни условия. Нямаме период, желаеме да се подготвим добре, с цел да може да го създадем по този начин, както би трябвало. Имам терзание, че когато се трансформират изискванията, внасяш едни документи, каквито са до момента, те ти желаят други. Или споделят: „ авансово ще влезеш в банковия съюз, пък по-късно в чакалнята “, разяснява Борисов и означи, че това до момента не го е имало. „ Затова в този момент водим спокойни, тихи договаряния. Банкерите обичат да се водят тихи договаряния и се надявам да имаме решение “, уточни той, представен от Фокус.
Попитан за заплатите и за това, че съгласно синдикатите 200 години ще са нужни на Източна Европа, с цел да догони Западна, министър председателят съобщи: „ Това може на някой конгрес на Българска социалистическа партия да зададете този въпрос. Ние сме 45 години обратно поради тяхното ръководство. Така че това е в границите на историята. Иначе, от началото на този мандат държавното управление е вдигнало с 12% заплатите – 11,8% някъде. Вие сте очевидци, тъй като с разпореждане помогнахме и на армията да се покачат заплатите, и на полицията, и на охраните на пандизите, и на Софийския университет с 10 млн. лева повече, на Българска академия на науките спомагателни 15 млн. лева за учени, учителските заплати, до 300 лева пенсиите. Огромни пари се дадоха и то незабавно се отразява и на приходите “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР