Утре при президента ще се върне проучвателният мандат като изпълнен,

...
Утре при президента ще се върне проучвателният мандат като изпълнен,
Коментари Харесай

Желязков: Ще върнем мандат, изпълнен с кабинет от хора без голям партиен опит, но безспорни експерти

Утре при президента ще се върне проучвателният мандат като изпълнен, с предлагането за кабинет с хора без огромен партиен опит. Това са лица, посочени от проф. Габровски, които споделят евроатлантическите полезности. Знам някои имена от него, други не. Това съобщи Росен Желязков от ГЕРБ за предаването " На Фокус " по Нова тв.

" Футболните паралели бяха политически финт, с цел да се даде опция за детайл на изненада. Всички се литнаха по това, което сочи, че Борисов е мощен политически състезател. Ходът с проф. Габровски не беше инцидентен ", безапелационен е той.

Според него у кандидат-министрите няма да има чувство, че са подставени лица.

" Близо 2 години политическите ни съперници се пробват да изчегъртат ГЕРБ. Когато това не се получи, се направи опит да ни обезличат и изолират. Ние спечелихме изборите и ни се поставя първия мандат. В момента никой с никого не желае да приказва. Ако си представим тази заплетена обстановка като Гордиев възел, желаеме посредством проф. Габровски да го разсечем ", уточни Желязков.

По думите му кандидат-премиерът не е хрумка, а политическо решение.

" Беше ясно, че ще се търси човек, който да стартира ново политическо държание и обръщение. Той не е еднолично решение, а взето от управлението. Предложеният кабинет ще е от партийно необременени лица, ползващи се с висока експертност и публично доверие. Преди някой да даде гласа си " за " кабинета или " срещу ", би трябвало да се запознае с хората, а не да гласоподава, тъй като не харесва ГЕРБ. Няма да забраним или призовем някой да не поддържа кабинета ", акцентира той.

Относно третия мандат, Желязков изясни, че е ясно, че ще бъде даден след Нова година.

" Ако не поддържат кабинет на проф. Габровски, тъй като е с мандата на ГЕРБ, значи, че биха го подкрепили с третия мандат, тъй като е подобаващ. Това би ни предиздвикало да подкрепим трети мандат ", разкри депутатът.

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР