Утре при премиера Бойко Борисов ще има работна среща, на

...
Утре при премиера Бойко Борисов ще има работна среща, на
Коментари Харесай

Няколко варианта осигуряват питейна вода на Перник

Утре при премиера Бойко Борисов ще има работна среща, на която ще се разискват плановете за обезпечаване на питейна вода за Перник . Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров след днешната среща с кмета на града Станислав Владимиров.

В Министерския съвет към този момент имало подготвени работни разновидности. Предстои те да бъдат разисквани с управлението на общината и област Перник и министрите, ангажирани с решение на рецесията.

По време на визитата си в миньорския град Димитров направи оглед на язовир " Студена " и се срещна със чиновници на Басейнова дирекция и Регионална инспекция за опазване на околната среда . Те го срещнаха с осъществяването на поставените от него задания.
 Екоминистърът отиде да види с очите си източения язовир
Екоминистърът отиде да види с очите си източения язовир " Студена "

Ще разиска обстановката с кмета на Перник Станислав Владимиров

Относно инспекциите на прокуратурата за отпадъците Ревизоро съобщи, че е разпоредил на Регионалните инспекции по околната среда и водите да оказват цялостно подпомагане.

Трябва да създадем механизъм, който да е по-ефективен от сегашния във връзка с контрола върху вноса, съхранението и оползотворяването на боклуци, безапелационен бе той, пояснявайки, че задачата му е била предоставена от премиера.

По тази причина щ е бъде основана междуведомствена група , която да създаде и да предложи новите ограничения за възстановяване на контрола.
 Борисов изиска мораториум на вноса на отпадък
Борисов изиска мораториум на вноса на отпадък

Премиерът даде задачата на трима министри

По думи на екоминистъра сегашната система, в която районните инспекции сами си издават позволения и се управляват, показвала доста пропуски.

Той изясни, че по този начин се стигало до погрешна и подвеждаща информация към управлението на МОС В, заради което била нужна нова форма на надзор.

Замислям се дали да не препоръчам на шефовете на Регионална инспекция за опазване на околната среда да се въздържат от издаване на разрешителни за вносни боклуци , до момента в който не се утвърди тази нова форма на надзор, която ще координирам с премиера, разяснява още той.

Ревизоро акцентира, че желае всичко, което влиза в България, да е ясно какво е, от кое място е и да се носи отговорност.

Той изясни, че не може да заповяда на шефовете на районните инспекции, които издават разрешителни за вносните боклуци, само че изрази вяра, че като техен шеф ще бъде свестен вярно.
 Нов държавен холдинг събира всички ВиК
Нов държавен холдинг събира всички ВиК

Ще се ръководи от 8 директори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР