Утре, петък, 21 април, ще е почивен ден за парламента.

...
Утре, петък, 21 април, ще е почивен ден за парламента.
Коментари Харесай

Утре за Рамазан депутатите няма да работят

Утре, петък, 21 април, ще е почивен ден за Народното събрание . Това взеха решение депутатите, които одобриха предлагането на Движение за права и свободи. Йордан Цонев от трибуната на Народното събрание още веднъж напомни, че мюсюлманските и християнските празници са значими за съответните вероизповедания .

От " Възраждане " възроптаха обаче , защото през вчерашния ден от Движение за права и свободи дали своят вот за анулация на великденската почивка. Освен това правилникът давал опция по уважителни аргументи народен представител да отсъства от работа, без целият ден да се афишира за неработен за всички законотворци. Костадин Костадинов акцентира, че в Народно събрание имало представители на разнообразни религиозни общности като католици и евреи и не било редно на религиозна основа да се желае Народното събрание да не работи . Призовавам ви да не подкрепите това предложение, настоя водачът на " Възраждане ".

От ГЕРБ споделиха, че е човешко да се вземе решение в интерес на почивката и това не било в прорез с Конституцията.

149 депутати гласоподаваха " за ", 41 бяха срещу и 20 се въздържаха.

След гласуването Йордан Цонев излезе на трибуната и поздрави мюсюлманите за утрешния им празник. В Движение за права и свободи изповядвали веруюто, че разликата е благосъстояние. Нека отворим сърцата си за смирение, съчувствие и амнистия, прикани Йордан Цонев, а към сътрудниците си депутатите той се обърна: " Бъдете все по този начин патриоти в родината, в която сме родени. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР