Утре от запад валежите постепенно ще спират, най-късно в крайните

...
Утре от запад валежите постепенно ще спират, най-късно в крайните
Коментари Харесай

Дъждът спира, температурите леко нагоре

Утре от запад преваляванията последователно ще стопират, най-късно в крайните източни региони, а облачността ще се раздира. По-значителна ще се задържи по поречието на Дунав, където вечерта тук-там видимостта ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България сдържан югоизточен вятър, който последователно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, а оптималните - най-вече сред 12° и 17°. За София минимална 4°, оптималната – към 13°.

Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1300 метра - дъждът ще минава в сняг. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще отслабнат и тук-там ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад, който до края на деня последователно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 2°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа сдържан югоизточен вятър, след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е към 2-3 бала.

Снимка: Мария Господинова
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР