Утре от 20:30 часа на стадион VIVACOM Арена Георги Аспарухов

...
Утре от 20:30 часа на стадион VIVACOM Арена Георги Аспарухов
Коментари Харесай

Левски ближе рани, а Черно море му е черен

Утре от 20:30 часа на стадион " VIVACOM Арена Георги Аспарухов " Левски и Черно море ще дефинират последния наш участник в Лига Европа.

Домакините, които финишираха на трето място сезона, са любимци. Но както се споделя - в един мач всичко се случва. Сините нямаше да са на този бараж, в случай че бяха спечелили Купата на България. Във финалната борба за трофея те се провалиха против Славия - изгубиха с 2:4 след осъществяване на дузпи (0:0 в постоянното време и продълженията).

 Илиан Илиев дефинира група от 19 футболисти за баража с Левски
Илиан Илиев дефинира група от 19 футболисти за баража с Левски

От нея отпаднаха Мариян Огнянов, Дани Кики и Ертан Томбак, Стефан Станчев и Николай Минков

На " Герена " ближат рани, а пред тях се изправя не толкоз ниско затруднение. Това демонстрират и архивите. В последните 4 конфликта на елиминиране в една среща против утрешния си противник Левски постоянно е бил на губещата страна. Тоест през новия век Черно море е много черен за сините.

През сезон 2016/17 варненци завоюваха с 3:2 на " Герена " в осминафинал за Купа на България. Тогава моряците дръпнаха с 2:0 през първата част с голове на Александър Цветков и Бакари. Сините изравниха през второто полувреме посредством Аденижи и Пиргов и срещата влезе в продължения. В тях Цветков с втория си прецизен изстрел в срещата донесе насладата на гостите. Със сигурност сходен процес влиза в проектите на Илиан Илиев и за утрешния мач.

Едва ли почитателите на Левски желаят да си спомнят датата 30 май 2015 година. Тогава се игра финала за Купата на България. На препълнения със сини шалчета стадион " Лазур " в Бургас столичани поведоха с гол на Антонио Аниете в 72-ата минута и бяха с човек повече на терена (Стенио бе изпъден още в 38-ата минута). Левскарите отброяваха секундите до края на срещата, когато Бакари в добавеното време прати срещата в продължения. В тях в 119-ата минута Матиас Курьор донесе трофея на варненци.

 Левски с жест към най-малките за баража с Черно море
Левски с жест към най-малките за баража с Черно море

" Сините " ще играят с " моряците " за класиране в Лига Европа

През декември 2009 година Черно море победи с 4:1 Левски на " Тича " в абсурден дуел. Тогава актуалният капитан на варненци Георги Илиев заби два гола в мрежата на... настоящия вратар на Левски Божидар Митрев. Сините играха с човек по-малко поради червен картон на Юсеф Рабех, а техен чист гол не бе зачетен от рефера.

На 22 март 2006 на " Тича " преклони глава и състава на сините, който в оня сезон игра четвъртфинал в шампионата на УЕФА. В трагичен мач столичани наваксаха закъснение от 2 гола с взлом през второто полувреме, само че в последна сметка изгубиха с 2:3 след продължения - победния гол за Черно море осъществя игралият преди този момент на " Герена " Веселин Вачев.

Левски също 4 пъти е отстранил Черно море в един мач. За последно обаче сините вършат това през сезон 1995/96, когато като домакини печелят 1/16-финал за купата с 2:0.

 Божинов: Казах на Делио Роси, че за Левски загуба и еднакъв е покруса
Божинов: Казах на Делио Роси, че за Левски загуба и еднакъв е покруса

" Методите му не са изменени ", съобщи нападателят
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР